Срећко Шојић

“Шојић на апарат!”

~ Срећко Шојић на тему Срећко Шојић

“Ћирко глуваћу један”

~ Срећко Шојић на тему Срећко Шојић
Срећко Шојић


Срећко Шојић је књаз Јужноморавско-Власотиначки и тренутно најобразованија особа после Тике Шпица у својој књажевачи. Предпоставља се да је рођен за време Власотиначког великог опијања јер се нико незна одакле се одједном он створио тамо.

Ране годинеУреди

 
Слика коју су направили папараци. Срећко показује својој 5 жени Лепи гаћице које јој је купио.

Након његовог мистериозног појављивања на главном тргу у Власотинцу, усвојили су га његов очух, иначе познати чобанин Грахомир и његова супруга Крмачинка. Дали су му име Срећко пошто га је замало згазио слон који је побегао из месаре. Већи део детињства је провео у штали где је јео, радио, учио, музао краве и још много лепих радњи које су тада биле примерене за ретардирану децу попут њега. Након што је једва некако прешао основну школу уз велике жртве (смрт четири наставника као и трајно душевно обољење још њих девет је последица присуства малог Срећка у школи), Срећко се уписао у Гимназију из које је избачен после друге недеље по наређењу из Министарства просвете, отишао је у Београд. У Београду једва некако завршава средњу школу за децу ометану у развоју, купује добија диплому на цењеном Крагујевачком универзитету.

Бизнис па политикаУреди

Шојић се након успешног враћања са студија запослио у локалној фирми која је успешно пословала широм Југославије. Куповали су камење у Црној Гори по веома повољној цени, украшавали га и продавали у Босни по вишеструкој цени. Пошто се о њему много прочуло од Вардара до Триглава, био је на челу око 135 фирми од којих су многе пропале због нестручности руководлиаца који су долазили после Шојића. Пошто је још у младости гајио љубав према лепим женама и доброј музици, познат је по честом одласку у кафане, сплавове и клубове, а и по томе да с у скоро све његове супруге, љубавнице и спонзоруше биле познате естрадне уметнице, које су касније настанком Срање (ТВ) и популарне емисије Велики Шоу, чије Шојић један од главних спонзора. Након што је економија у земљи пала на колена коначно стала на ноге, Шојић је схавтио да ту нема више пара шта он да помаже. 1986. упознаје војводу Западноморавско-Чачанског Велимира Илића и придружио се његовој идеологији.

 
Срећко Шојић наздравља у Савету Безбедности Уједињених Нација након постигнутог договора са Штрумфовима.

МиротворацУреди

1989. Јужноморавско-Власотиначки регио објављује рет Селу Штрумфова.Тај рат је поѕнат као Трећи штрумфовски рат.Од тада траје крвави сукоб између Штрумфова и Власотинчана, све док 1995. Велики Штрумф и Срећко Шојић под притиском Паје Патка и Међународне заједнице нису потписали Патковградски споразум. Након тога Власотинчани су прогласили Срећка за књаза Јужноморавско-Власотиначког, што је потврдио војвода Веља који га је у Чачанском двору свечано пред мноштвом међународних званица крстио лордом. Такође је добио и Нобелову награду за мир коју му је уручила Милка Цанић.


 
Срећко Шојић у белом капетанском оделу на командном месту своје беле лађе у друштву свог рође, Тике Шпица приликом свечаног отварања.

ЗанимљивостиУреди

  • Срећко Шојић је један од ретких политичара који још није кривично гоњен.
  • Срећков животни сан од детињсва је да постане капетан на белу лађу. Тај сан му се остварио када је купио себи лађу којом крстари Јужном, Западном и Великом Моравом, Дунавом и Савом, а ускоро можда и гејским Морем (кад прокопају канал Јужна Морава - Вардар).
  • Срећко познаје Милку Цанић!
  • Срећко Шојић је гледао Сунђер Боба!
  • Постоји песма веома популарна међу младима коју су Рокери с Мораву посветили баш Шојићу, а зове се Танго Шојић.
  • Шојић је научио да вози ауто у Фићи. Том приликом је четири пута ударио у бандеру, оборио једну бабу и милицијски ауто Застава 101. Од тад га вози шофер.


 
 
  уредиВладари и војсковође Велике Србије


Данас је субота, 16. октобар 2021. године. Овај чланак би и Лане Гутовић боље написао.