Отвори главни мени

Нециклопедија β

Измене

Црвенкапа

345 бајтова обрисано, 02:12, 3. фебруар 2007.
Преобликован текст
Црвенкапа је класична [[бајка]] са свим неопходним елементима. Са [[добро|добрим]], [[зло|злим]], [[лепо|лепим]], [[ружно|ружним]], са чудноватим догађајима, са заплетом, врхунцем и расплетом, са јасном [[порука|поруком]].
Међутим, анализирајмо мало детаљније причу. Црвенкапина бака живи у кући која се налази негде у шуми. Она је болесна и њена ћерка, Црвенкапина мајка, шаље унуку да јој однесе колач. ПитањеФабула: зашто је болесна бака сама у кући а не код своје ћерке? Логично би било да болесна бака буде код њих, зар не? О чему се ради? Није ли Црвенкапина бака једна '''зла''' особа? Има ли она неке претензије везане за наслеђе? И на крају, зашто шаље болесној баки колач када зна да од колача може да јој се повиси [[холестерол]] и [[шећер]] те да јој буде још горе?
Друго питање које Црвенкапина бака живи у кући која се намеће је: зашто Црвенкапа иде сама у посету? Жели ли њена мајка да остане сама код куће? Смета ли јој Црвенкапа? Можда њена мајка заправо има [[љубавник]]а и жели да проведе с њим једно после подне? И, зашто је обукла Црвенкапу налази негде у црвено???? Да буде запажена? Да шуми. Она је вук лакше примети болесна и да је поједе??? Дакле, закључујемњена ћерка, Црвенкапина мајка је један , једна '''зла''' особа која не жели да у своју кућу прими болесну мајку, шаље унуку да јој однесе колач. Заправо, простапрема истраживању неких независних извора, охолаона има неке претензије везане за наслеђе, неодговорна и особа сумњивог морала'''стога и шаље колач по Црвенкапи, како би се баки повисио [[холестерол]] и [[шећер]], те јој било још горе.
Долазим до дела када Црвенкапа среће вука иде сама у шуми. Зашто је вук није појео одмах? Шта је чекао? Како је могуће да је вук пречицом дошао пре Црвенкапе до бакине куће? Зашто је Црвенкапа ишла наоколо кад је знала да је болесна бака очекује? Зашто није пожурила и отишла пречицом? Вук долази у бакину кућу посету јер тако одговара њеној мајци, која има [[љубавник]]а и прво поједе баку жели с њим да би се касније преобукао у њупроведе једно послеподне. Типичан пример Како сазнајемо из приче, ова '''крвопролићазла, проста, охола, неодговорна и особа сумњивог морала'''! Мадаобукла је Црвенкапу у црвено да буде запажена, овде откривамо да је вук у ствари '''[[трансвестит]]''' или '''[[драгквин]]''' јер воли да се преоблачи у гардеробу супротног [[пол]]алакше примети и поједе.
Црвенкапа долази до бакине кућеу шуми среће вука, отвара врата и угледа вука који лежи на креветује не једе одмах. Зар Нажалост, даљи ток приче не открива шта је могуће вук чекао. Вук долази пречицом у бакину кућу (чиме се казује да није препознала вука? Значи ли то је Црвенкапа брло неодговорна особа, која је ишла унаоколо иако је знала да је болесна бака била изузетно длакава? Или Црвенкапа није видела добро? Ако очекује), и прво поједе баку да би се касније преобукао у њу. Типичан пример '''крвопролића'''! Мада, овде откривамо да је тако, зашто није понела вук у ствари '''[[трансвестит]]''' или '''[[драгквин]]''' јер воли да се преоблачи у гардеробу супротног [[наочарепол]]?а.
А онда Црвенкапа долази најбољи део — када Црвенкапа пита до бакине куће, отвара врата и угледа вука зашто има велике уши, носког није препознала, зубекако лежи на кревету... Ово Сазнајемо, дакле, да је очигледан случај злоупотребе [[малолетник]]а бака била изузетно длакава, и да ова дечја бајка пропагира страх од стране '''трансвестита'''!!!! Каква [[перверзија]]!лекара (јер је Црвенкапа, кад већ не види добро, могла отићи код доктора да јој да̂ наочаре).
На крају приче поново А онда долази [[ловац]]део када Црвенкапа пита вука зашто има велике уши, нос, отвара вуков зубе... Ово је очигледан случај злоупотребе [[стомакмалолетник]] и ослобађа Црвенкапу и баку. Поново а од стране '''крвопролићетрансвестита'''! Овде сигурно има нешто да каже [[Друштво за заштиту животиња]]. Зашто је убијен вук, који је иначе под заштитом? Да ли је кажњен ловац? Да ли је Каква [[затвор|притворенперверзија]]?!
ИНа крају приче долази [[ловац]], ако отвара вуков [[стомак]] и ослобађа Црвенкапу и баку. Поново '''крвопролиће'''! Овде сигурно има нешто да каже [[Друштво за заштиту животиња]]. Убијен је вук, који је иначе под заштитом, а из приче не сазнајемо да ли је ловац кажњен и [[затвор|притворен]]. Сам крај бајке доноси и неке [[еротика|еротске]] елементе: пошто се вук преобукао у бакубакину одећу, како бака је изашла бака из вуковог стомака? Голишава????изашла гола, пред ловцем и унуком.