Отвори главни мени

Нециклопедија β

Измене

Нова страница: Knjiga koju su zajedno napisali veliki slikar, naučnik i spisatelj <s>Matija Bećković</s> Leonardo Da Vinči i Vojislav Šešelj u vreme kada su bili najbolji d...
Knjiga koju su zajedno napisali veliki slikar, naučnik i spisatelj <s>Matija Bećković</s> [[Leonardo Da Vinči]] i [[Vojislav Šešelj]] u vreme kada su bili najbolji drugovi.
Knjiga je, kao i većina Šešeljevih romana, porno (hard-core) i opisuje avanture [[Azis|transtvestita i dragkvina]] i prostitutke [[Vojislav Koštunica|Vojislava del Koštunice]], aka Hard Candy "u njenim avanturama na asfaltu noćnog Beograda".
On je bezdušan i muškarce posmatra kao lovinu i lomi im srca, sve dok se jednog dana ne zaljubi u drugu prostitutku i dragkvina - Karlu del Ponte.
Sam razvoj romana prati retrospektivnom naracijom razvoj njihove romanse koji na kraju metastazira smrću jednog od glavnih likova, na tragičan i šekspirovski način simbolišući sudbinu [[Srbija|Srbije]].


== Analiza dela ==

Teoretičari književnosti i [[Lingivsti]] smatraju da je sublimalno roman semi-autobiografski i da, u stvari '''opisuje aferu koju su Leonardo i Šešelj u to vreme imali'''(?)
Slobodan i na momente težak jezik dela, simboličan je manir Šešeljev.
Na 2008.Sajmu Erotike u Srbiji, žiri od 4 člana - [[Milka Canić]], [[Ivan Klajn]], [[Vesna Vukelić - Vendi]] i [[Јадранка Живановић, девојачко презиме Велики Брат]] <s>dobro veče!</s> je proglasio roman za "najbolji erotski roman u 2008."
Knjiga se smatra svojevrsnim Šešeljevim remek delom.[[Категорија:Мрачне приче]] [[Категорија: Бajкe]]