Нециклопедија:Шта Нециклопедија није

Нециклопедија је онлајн енциклопедија, а такође и (као средство за остварење тога) онлајн заједница (в. на енглеском: online community). Стога, има неких ствари које нису Нециклопедија.1


Шта Нециклопедија нијеУреди

ВикипедијаУреди

То што раде на дезинформисању и подједнако су успешне у томе не мора да значи да су једно те исто. Википедија се јасно издваја као тотално неутрална и досадна, те с тога неподесна за читање. Нециклопедијини чланци су дела њених честитих едитора и морају носити њихов лични креативни печат, и морају бити писани из Другачијег угла посматрања - ДУПета, јер је неутрална тачка досадна те с тога неподесна за читање.

НециклопедијаУреди

То што се исто зову не мора да значи да су једно те исто.

Шок сајтУреди

Иако углавном шокира, Нециклопедија није шок-сајт зато што шок сајтови не постоје. Постоје шок собе, шок жваке и шок вејв.


Кристална куглаУреди

Ако си се ово икада питао, једном заувек одговор је - НЕ! Нециклопедија није, нити је икада намеравала да постане кристална кугла.


Папирна нециклопедијаУреди

Од неславног пропадања свих примерака Нециклопедије WC-едишн, Нециклопедија се званично сели у електронске воде где њени чланци нису ограничени дужином нужде читалаца. Овде су дирекна последица исте. Ако си икада видео Нециклопедију на папиру, то значи да си или лизао Скочка или те је неко (вероватно Бог или лекар) претворио у Глупо Куче. Извини.


ГоворницаУреди

Да Нециклопедија није говорница најбоље ће ти доказати Милка Цанић.