Српски бренд #1?

“Где год нађеш згодно место, ту брендове стави”

~ Јован Јовановић Змај на тему Јован Јовановић Змај

Бренд (српски, ћирилица: Brand) је стара српска реч која никада није нити хоће означавати нешто стварно. Полако истискује најчешће изговорену реч на планети - Косово.

Брендирање, од речи бренд (неписмени би рекли и жигосање) је модни покрет у земљи Недођији, који је, како стручњаци тврде, настао почетком века. Ког века, још увек није познато, мада Караџић тврди да се историјски корени налазе дубоко у по(дс)вијести.


Шта је, заправо, бренд?Уреди

Посматрајући сублиминалну исправност привидних нелогичности, а у типичном тродимензионалном простору, долази се до необоривог закључка да дефиниција и није могућа. Неке од предложених дефиниција непознатих аутора укључују непристојне речи као што су: жиг, ознака, исл.

Шта може бити бренд?Уреди

 
Овде настаје фенси бренд илити бренди

Истраживања ауторитета су показала да су брендови свуда око нас. Како су тамо доспели, није познато. Исти извори тврде да бренд може бити било ко и било шта, уколико постоји довољно воље, намере, или ниједно од претходно наведених.

Кратка (непотпуна) листа брендова у земљи НедођијиУреди

Предводници покретаУреди

Видети: Ован предводник

Користи од постојања брендоваУреди

Мишљења су подељена када је реч о употребној вредности брендова и разлогу њиховог постојања. Наиме, стручњаци тврде једно, а ауторитети друго. О чему се, заправо, ради, нико од обичних смртника не зна, због недовољно транспарентне трансцендесцендности ерудиције интелектуално сукобљених учесника колосалне дебате.