Политички ортаклук Курве Дел Понте и Курве Дел Коштунице

Датум измене: 29. децембар 2008. у 02:38; аутор: Jelena Tihi Ubica (разговор | доприноси) (Нова страница: Knjiga koju su zajedno napisali veliki slikar, naučnik i spisatelj <s>Matija Bećković</s> Leonardo Da Vinči i Vojislav Šešelj u vreme kada su bili najbolji d...)
(разл) ← Старија измена | Тренутна верзија (разл) | Новија измена → (разл)

Knjiga koju su zajedno napisali veliki slikar, naučnik i spisatelj Matija Bećković Leonardo Da Vinči i Vojislav Šešelj u vreme kada su bili najbolji drugovi. Knjiga je, kao i većina Šešeljevih romana, porno (hard-core) i opisuje avanture transtvestita i dragkvina i prostitutke Vojislava del Koštunice, aka Hard Candy "u njenim avanturama na asfaltu noćnog Beograda". On je bezdušan i muškarce posmatra kao lovinu i lomi im srca, sve dok se jednog dana ne zaljubi u drugu prostitutku i dragkvina - Karlu del Ponte. Sam razvoj romana prati retrospektivnom naracijom razvoj njihove romanse koji na kraju metastazira smrću jednog od glavnih likova, na tragičan i šekspirovski način simbolišući sudbinu Srbije.


Analiza dela

Teoretičari književnosti i Lingivsti smatraju da je sublimalno roman semi-autobiografski i da, u stvari opisuje aferu koju su Leonardo i Šešelj u to vreme imali(?) Slobodan i na momente težak jezik dela, simboličan je manir Šešeljev. Na 2008.Sajmu Erotike u Srbiji, žiri od 4 člana - Milka Canić, Ivan Klajn, Vesna Vukelić - Vendi i Јадранка Живановић, девојачко презиме Велики Брат dobro veče! je proglasio roman za "najbolji erotski roman u 2008." Knjiga se smatra svojevrsnim Šešeljevim remek delom.